Verbouwing herenhuis, fase 1

Deelname Vlaamse Renovatiedag 2012
De eerste fase van deze verbouwing bestond uit een grondige renovatie van de zolderverdieping en van de badkamer op de eerste verdieping. De focus lag op isolatie en behoud van waardevolle elementen uit de bestaande constructie in combinatie met strakke, moderne invullingen. Hierbij werden in het dak ook een mezzanine en een zonnig inpandig dakterras gecreëerd. Een lamellenluifel aan het terras zorgt voor zonnewering. De centrale spant en de kepers van het oude dak werden behouden, net als de gietijzeren radiatoren en de gemetselde schouwmassieven.
De zolderrenovatie had oorspronkelijk tot doel de nuttige bewoonbare oppervlakte van de woning te vergroten. In een latere fase werd het gebouw echter opgesplitst in 3 woonentiteiten en werd van de zolder een appartement gemaakt.

  • Projectnummer: 0010|09
  • Locatie: Gent