Verbouwing herenhuis + opsplitsing in 3 woonentiteiten, fase 2

Deelname Vlaamse Renovatiedag 2014
In de tweede fase werd deze woning opgesplitst in 3 (woon)entiteiten. Op de gelijkvloerse verdieping werd een kantoorruimte ingericht. Waardevolle elementen zoals radiatoren, ornamenten, … werden behouden en opgefrist. Achteraan de woning werd een nieuwe achterbouw in hout gerealiseerd, met daarboven een dakterras met volledig glazen balustrade. Door de grote glaspartijen is de achterbouw heel klaar, niettegenstaande op het achterliggende perceel een grote loods staat, die veel lichtinval wegneemt. Om oververhitting in de zomer tegen te gaan, werd een pergola voorzien die op termijn volledig overgroeid zal worden met een blauwe regen die de verbouwing goed overleefd heeft.

  • Projectnummer: 0025|11
  • Locatie: Gent